26.07.2006 г., 12:15 ч.

Обичайте се 

  Поезия
958 0 5
Обичайте се, много ви моля, само се обичайте,
и не спирайте да поливате цветята на балкона;
не повличайте крак пред амвона, затрупан
от съчки и мократа есенна шума,
дайте ми дума!

Бъдете такива, каквито ви помня, помнете и вие
синята птица, кацнала кротко на клона;
докосната от вашите пръсти колона
ще помни звездите във парка,
помнете и вие!

Корона от тръни и множество скърби във мрака
ще набъбнат зелено в тишина от безименна влага;
разлистени птици уморени ще кацат
по забравени пейки във рая,
седнете и вие!

Събирайти рано първите паднали капки роса,
не косете тревата, ухае приятно и мокро
на млада трева. Жадни сте ,зная,
но не пъдете врабците –
пийнете и вие накрая...

© Димитър Ганчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??