4.09.2008 г., 15:03 ч.

Обичал ли си 

  Поезия » Любовна
437 0 0
 

Обичал ли си?

 

Тривиално ли е да искам да съм щастлива?

Ако да, нека загубя цялата връзка с този свят.

Нека ме има само в мечтите,

и то в тези с любовен заряд!

 

Глупаво ли е да продължавам все теб да сънувам?

Тогава нека бъда най-ниско от всички глупци

и да се затворя в тишината

на всичките несбъднати съдби.

 

Ако днес не успея, винаги има и утре.

Няма сила да щадя, ни светлина,

защото вярвам в свойта победа.

Та нали избрах я сама?

 

Когато съм уморена, щади ме.

Изпращай красиви лъчи и усмихвай се.

Аз може не всеки път да усещам,

но вярвам, значи вярваш и ти!

 

Ако избереш не мен, аз много ще плача.

Сълзите ще бъдат частици от тази душа,

но няма зло да покажа,

защото няма в тебе вина.

 

Ако утре обаче почукаш на портите вътре в мен,

аз ще бъда готова!

Пак ще плача, но от любов.

Сълзите ще са изчезващи заблуди,

а светът - приканващо нов.

 

Ако обичаш, дари свободата.

Инак обичал ли си?

 

 

28.05.07

(На Х.)

 

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??