22.10.2019 г., 11:58 ч.

Обичала ли си 

  Поезия » Любовна
635 2 3

           Обичала ли си

Обичала ли си кажи момиче някога  поет,

разхождали ли сте се заедно сред звездите?

Понякога е тъжен, скромен, понякога е напет,

но винаги замечтан, усмихвал ли ти е дните?

 

Забързан  идвал ли е с листи под ръка,

отнесен, но честен с красива и нежна душа?

Подарявал ли ти е стих с роза в ръка,

целувал ли  те е нежно и страстно под луна?

 

Обичала ли си, момиче, ти поет, кажи,

защото той обича, обича всичките жени?

Не, не го ревнувай, недей, просто остани,

а той в замяна сърцето си ще ти подари!

 

Ако си го обичала, то вече сигурно не е така,

да знаеш наранена е жестоко неговата душа!

Когато дал ти е стиховете си, себе си, любовта,

а ти сега не си до него, ти не го разбра, не пожела!

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??