Обичам да те гледам, обичам да гледам,
как слънцето изгрява в очите ти сутрин,
и как нощите ни отбелязват се в очите ми,
и как деня залязва, в теб да се роди отново.
Обичам полъхът на дъха ти в лицето ми,
така както ти обичаш вятърът в косите ми.
Обичам блясъкът в очите ти, сякаш е море,
което е събрало в себе си чувства и истории.
И обичам да гледам небето в погледа ти,
а в него да се отразява дъгата след дъжда .
И обичам да те слушам, обичам да слушам,
звукът на твоята усмивка, обичам смеха ти.
Обичам да слушам стъпките ти и да гледам
как след тях поникват цветята на пролетта.
Обичам да докосваш лятото в душите ни,
и обичам как есента ни следва с листата,
и как снежинките, остават по миглите ти…
И обичам да гледам чувствата в очите ти,
сякаш са разтворена книга, която чета,
и обичам, обичам да ми говориш без думи…
© Лили Вълчева Всички права запазени