Dec 3, 2023, 1:17 AM

Обичам да те гледам… 

  Poetry » Love, Free verse
167 1 2


Обичам да те гледам, обичам да гледам,

как слънцето изгрява в очите ти сутрин,

и как нощите ни отбелязват се в очите ми,

и как деня залязва, в теб да се роди отново.

Обичам полъхът на дъха ти в лицето ми,

така както ти обичаш вятърът в косите ми.

Обичам блясъкът в очите ти, сякаш е море,

което е събрало в себе си чувства и истории.

И обичам да гледам небето в погледа ти,

а в него да се отразява дъгата след дъжда .

И обичам да те слушам, обичам да слушам,

звукът на твоята усмивка, обичам смеха ти.

Обичам да слушам стъпките ти и да гледам

как след тях поникват цветята на пролетта.

Обичам да докосваш лятото в душите ни,

и обичам как есента ни следва с листата,

и как снежинките, остават по миглите ти…

И обичам да гледам чувствата в очите ти,

сякаш са разтворена книга, която чета,

и обичам, обичам да ми говориш без думи…

 

 

© Лили Вълчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??