Обичам те, тъй както ти обича мен
и още няколко милиона,
за които дръзна да се бориш!
В списъците на истински свободните
никога не ще отпаднеш.
Показа пътя към свободата,
той минава пряко през смъртта,
не се признава за отбивка, в която
да се спреш за безкраен отдих,
а е правилна посока към целта.
Отнесени с потоците на времето
забравени отекоха се думи и дела,
силата на сините ти истини,
гледа гневно наведената ни глава.
Обичам те, тъй както ти обича мен
и поколенията след, които се родих!
Обичам пътищата на свободата,
открити от неспокойня ти дух!
© Misteria Vechna Всички права запазени