1.07.2021 г., 17:42 ч.

Обичам те според сезона 

  Поезия » Любовна
839 2 10

 

Обичам те според сезона

 

Според сезона те обичам,

според сезона те ценя.

През зимата аз те отричам,

дори те мразя през деня.

 

През пролетта се влюбвам лудо

и искам да си вечно с мен,

очаквам, че ще стане чудо

и ти си даже удивен.

 

През лятото е тъй красиво,

мечтая си за любовта

и тръгвам с тебе мълчаливо,

и бродя дълго във нощта.

 

А есента щом дойде сáмо,

във багри утрото блести!

Аз търся твойто силно рамо,

желая да си с мене ти.

 

Не искай повече от мене,

не съм способна на това,

според сезона те обичам,

според сезона те ценя!

 

         Мария Мустакерска

© Maria Mustakerska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??