Сътвори ме бързо - лесен съм, нали?
(пожелавай си победата над мен)
Във мойте устни времето боли,
сега разбираш ли, че силата е тлен...
Погледни ме бързо - имам страхове,
(страх ме е, защото не греша)
аз съм линия в квадрат от грехове,
диагоналите са моята душа...
Научи ме бързо - как да изоставам,
(изпреварих и последния вагон).
Очи отварям - после ослепявам
и катеря се по мъртвия си стон...
Пожелай ме бързо - сам съм на света?
(сърцето север е - компасът е любов)
Когато искам те, защо ми е глава,
мотив ми трябва - после и покров...
Докосни ме бързо - време е за край,
завещавам ти последните си думи.
Ще търся бялото във черния си рай,
обичам те - защото ме погуби...
© Валери Янев Всички права запазени