30.08.2012 г., 10:35 ч.

Обичам всичките сезони!!! 

  Поезия » Пейзажна
460 0 1

Здравей, лято

 

Тази сутрин ме събуди

слънчев лъч един засмян.

Искаше да видя много

колко топло е навън.

    

Зад завесата ме гледа

слънцето със поглед мек.

И намига, и се смее:

- Пръскам светлина навред.

 

През прозореца надничам!

Видам само чудеса!

Сякаш със ръчички свежи

маха ми зелената трева!

 

Цветовете с цветни чашки

ми говорят и шептят!

Пръскат свежи аромати

и омайващо цъфтят!

 

Птици с гласове огласят

целия простор на длъж!

А пчелите работливи

пак събират мед след дъжд!

 

От морето аромати

ми донесе повей лек

и ми каза на ухото:

- Пак се стягай за море!

 

И във този унес някой

ме потупа по гърба!!!

- Здравей! - Лятото ми каза!

И ме хвана за ръка!!

 

 

13.04.2007г

 

 

 

© Маргарита Петкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??