Здравей, лято
Тази сутрин ме събуди
слънчев лъч един засмян.
Искаше да видя много
колко топло е навън.
Зад завесата ме гледа
слънцето със поглед мек.
И намига, и се смее:
- Пръскам светлина навред.
През прозореца надничам!
Видам само чудеса!
Сякаш със ръчички свежи
маха ми зелената трева!
Цветовете с цветни чашки
ми говорят и шептят!
Пръскат свежи аромати
и омайващо цъфтят!
Птици с гласове огласят
целия простор на длъж!
А пчелите работливи
пак събират мед след дъжд!
От морето аромати
ми донесе повей лек
и ми каза на ухото:
- Пак се стягай за море!
И във този унес някой
ме потупа по гърба!!!
- Здравей! - Лятото ми каза!
И ме хвана за ръка!!
13.04.2007г
© Маргарита Петкова All rights reserved.