3.08.2019 г., 15:45 ч.

Обичане 

  Поезия » Любовна
473 0 0

ОБИЧАНЕ

 

Едно обичане ми е заседнало ей тук...

                                          Селвер

 

Това заседнало обичане... Боли!

Заседнало е във душата ми, дълбоко,

заседнало накриво, чак горчи,

и сълзите изцежда, и крещи от болка...

 

Не ми минава, но не иска нищо,

стои във мрака и ме чака там,

и шепне клетви, и молитви необмислени,

написани слова от нечий блян...

 

Засяда често, чака да си легна,

сърцето ми да грабне, да заспи,

засяда в душата ми, безбрежната,

и тихичко, безмислено, боли!

 

Диана Димитрова

© Диана Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??