28.11.2007 г., 9:35 ч.

Обичаш ли ме?! 

  Поезия
701 0 5

Обичаш ли ме?!

Казваш, че съм красива
и че от мене имаш нужда,
но твоята любов е колеблива
и "обичаш ли ме", все се чудя?

Казваш, че съм Слънцето в небето,
но като блесне, криеш си очите,
как да ти повярва сърцето,
че и него ти обичаш?!

Казваш, че обичаш ти дъжда,
но чадър си слагаш, като завали,
казваш, че обичаш цветя,
но като увехнат ги изхвърляш ти.

Казваш, че обичал си звездите,
а защо си лягаш вечерта?
Казваш, за да ми спестиш сълзите,
че за теб съм всичко на света.

Наричаш мене, цвете кр
e
хко
и казваш Слънце съм, което злото мрази,
но ще ме изхвърлиш ли ако увехна
или ако от любовта ми няма кой да те опази.

"Обичам те" - отново казваш ти,
а "Обичаш ли ме" питам се сега,
питам се някой ден дали,
ще ме изхвърлиш като другите цветя?...

 

 

 

© Радослава Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??