17.12.2010 г., 18:04 ч.

Обикновена пейка 

  Поезия » Друга
518 0 1

Обикновена пейка

 

Тя е обикновена пейка,

боядисана в зелено,

под дърветата във парка

стои усамотено.

 

При нея се отбивам,

когато ми е уморено,

утеха там намирам,

когато ми е натъжено.

 

Тя пази тайни

на хора различни,

на наперени донжуани

и девойки неприлични.

 

Ако можеше да говори,

би разказала различни неща,

как баба на Бог се моли,

а дядото крие отронена сълза.

 

За младежки трепети

и първи целувки,

за страстни прегръдки

и нежни милувки.

 

За разбити сърца

и несбъднати мечти,

за разплакани лица

и безброй сълзи.

 

Не ù е лесно на горката

тайните ни да събира,

такава ù е съдбата

спомени да колекционира.

 

А вие бяхте ли там?

Седяхте ли на нея?

Кажете, защо ви е срам

разбрах… ще питам нея.

 

© Валери Бобев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??