8.03.2014 г., 11:29 ч.

Облак столичанин 

  Поезия » Пейзажна
380 0 0

Вместо слънце пролетно да грее,

обилен дъжд от сутринта се лее.

Навъсен облак над града се спуща,

с лапите нахално Витоша обгръща.

 

Замяза спирката на дядовата ръкавичка,

под козирката крие се и мокра птичка.

Фучи кола и локвата навред разпръсква,

нервен чичко кални капчици изтръсква.

 

От къпане панелките ни нямат нужда,

ходи да видиш как гората се събужда.

Отиди да напоиш и жадните полета,

а не стой да миеш жълтите павета.

:)

03.04.2013г.

© Явор Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??