19.04.2017 г., 11:26 ч.

Обрат 

  Поезия » Хумористична
570 3 11

Свъ́ршиха накрая тия пости, 

че станала съм – кожа с кости! 

Мъжът ми все с претенции големи 

и изобщо на шкембето му не дреме, 

 

че стомахът свири ми, като цигулка – 

стройна искал неговата булка! 

А той изобщо постите не спазва:

"Т'ва мазохизъм е!" – тъй казва. 

 

Преди била съм "баба Меца", 

сега – "роднина пък на скакалеца"! 

Той от всичко все е недоволен –

охка, пъшка.... също като болен! 

 

Предложих му, да постим двама, 

а той : " На тая, няма да се хвана! 

Три дни гладен не издържам, 

а за четир'десет съвсем ще свърша! 

 

По-здравословно щом е, значи – 

салатите си яж, недей да плачеш! 

Без месце, не мога да замръкна – 

довечера сърмички ще ми врътнеш! 

 

А аз ще метна ребърца на скара, 

пък ти си сърбай сладката попара! "

" Така ли? " – рекох си." Ще блажиш? 

Не си познал, кого ще дразниш? 

 

И чушки при сърмите, ще добавя! 

Дали ще иска сърми пак да му правя? "..... 

Салатката полях с рицин – доволно, 

на сърмите му... мъничко... неволно! 

 

Не закъсня и скоро резултата –

киселини вървели му в стомаха... 

чувствал безпокойство и в корема... 

реши обаче, хапче да не взема! 

 

Категоричен бе, че прекалил с месото –

натоварил се и ще го спре, защото 

отпаднал бил и много отмалял – 

с храните тежки май бил преял!... .

 

... Учудих се – държа да отбележа:

изглеждала съм жизнена и свежа! 

Реши да влезе с постите във форма.

Е, не нацяло, а като проформа! 

 

 

© Pepi Petrova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Здравей, Марго! "Каквото повикало, такова се обадило!"..Хахааа
  • Хахаха.... Хитруша!
  • Боби, Васе, приятно е да ви видя тук и че стихчето ми, ви е ободрило! Приятна вечер!
  • С тези киселини, режима ще смени. Поздрави!
  • Страхотно е ПЕПИ !!! Искрено ме разсмя и развесели. Поздрави от мен
  • Благодаря, Виолета! Радвам се, че съм те развеселила! Приятен ден ти желая!
  • Такива са си мъжете, лакомници. Ама как ги описваш нещата, майстор си. Направо огладнях и аз.
  • Хахахааа, радвам се, на чувството ви за хумор и самоирония, момчета! Аар, хубаво е, всеки да се вижда отстрани, понякога!...а за мусаката....трябва да си я заслужи, току виж - някоя чушчица има и там......хахаааа! Спокоен ден ви желая!
  • Много хубаво,истински семейно!!!Поздрави!!!
  • Усмихна ме!Все едно себеси видях!Поздрави и вземи една мусака му направи!☺☺☺
Предложения
: ??:??