5.01.2011 г., 20:40 ч.

Обрат 

  Поезия » Друга
861 0 15

ОБРАТ

 

 

 

И днес мечтите ме излъгаха.

Луната не дойде на среща, както обеща.

Звездите са потънали във дългове

към някакъв небесен стар лихвар,

приятел на нощта.

Надеждите се изпокриха като кестени

под есенни окапали листа и прегоряха.

Но малко птиче ми донесе песен

на възторжените си крилца

и неусетно станах весел,

и пак запях мечта подир мечта,

а луната пак е влюбена принцеса

и ниже от звезди-жълтици

огърлица.

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??