Господ ми сменя децата с минути,
всеки миг виждам различни дечица –
слабички, малки, с бузки надути,
високи, стройни... Все нови личица.
Образи мили, а толкова нови,
миг подир миг света ми променят.
До вчера градих им стабилни основи,
нагоре проекта сами си поемат.
Сутрин осъмват с нови "фасади",
все по-големи и все по-красиви!
Всеки от "ръкавчето зайчета вади"...
Едничката цел ми е да са щастливи!
И всичките образи са ми любими,
нося ги в себе си, там в сърцето!
Господи, още безброй подари ми,
всеки е скъп и ми е от детето!
© Мария Божкова Всички права запазени