20.08.2023 г., 9:22 ч.

Образна смърт 

  Поезия » Друга
195 1 2

Оставям цигарата да тлее,
и на нея вече не и се живее.
Бавно по бавно изгаря
и чака своя край.
Дали ще постигне своя рай?
Гледам я, така жално,
всичко топи се толкова банално.
Оставям цигарата да тлее,
дали ще спре и ще оживее?
Всичко зависеше само от нея,
но защо вече да копнея?
Чудя се да я изгася ли?
Дали за сетен миг ще се пожали?
Вече почти достигнала своя край,
да я докосна ли,
или ще ме опари?
Оставям цигарата да тлее,
нищо не мога да направя,
като не и се живее.
До последния миг ще я гледам аз,
и после ще я хвърля,
като невиждан никога образ,
затънала в дъното на мизерията,
слагам край на изкупленията

© Теодора Компанска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • П.С. Образът на цигарата е приятелството, което се разрушава
  • “ Оставям цигарата да тлее,
    и на нея вече не и се живее.”

    Цигарата в образа на човека, на живота, който си отива, а може би символ на смъртта… много силна метафора…
Предложения
: ??:??