Обречен "дует"
(съавторско)
И тази сутрин аз... във теб се будя.
Така приятно мрачно е във твойта кожа...
И аз така те искам и... се чудя:
не мога да те имам, а всъщност никой май не може...
И тази вечер... те изпращам в мрака...
Притихнала сълза гърдите мъжки пак гори...
И искам с теб... ала не може...
защото вече имаш дом, но наш не е, уви!...
Боли ме вече... мога само да отричам...
И пак се питам - кой ли съм от двамата?
Лъжа е, ако кажа, че не те обичам,
ала "обичам те" не мога... там е драмата!...
Недей ме пита вътре в мен защо боли...
Защото толкоз страшни ще са думите...
Открих те... за да те загубя...
и вече в мене не останаха сълзи...
Във мен си вече ти... и мисля, късно стана вече -
не съм те хванал, а не мога да те пусна...
Тъй близо те усещам, а си тъй далече!
И чакам само да ме свари ориста ми гнусна.
Не ме моли съдбата твоя да решавам,
защото вече чувствам се обречена.
И себе си, и тебе да обричам на падение...
не мога... а не искам да те пускам...
„Обречен”... просто друга дума няма!
Затворен съм във образа пленяващ, твой
и чакам пак да дойде болката, неописуемо голяма -
в падението си аз пак да съм герой.
Захвърли ме морето на гърдите твои,
като отломка - никому ненужна...
Но пак ще понеса на вечерта товара...
и пак при нея мълчаливо ще те пусна...
А аз от тебе имам нужда само -
да те докосна... да те притисна до задуха...
И нежно да положа аз глава на твойто рамо,
за да запълниш в мене тази дупка куха...
И знам, че блудница ще ме наричат сигурно...
Ще хвърлят камъни по мене - остри...
И пак ще съм готова аз за тебе
да премълчавам толкова въпроси...
Каквато и да си... ще бъдеш моя вечно -
така залъгвам се аз всеки божи ден...
А някой ден и мислите ти – в бяло млечно
ще се пречистят, докато си с мен.
Не ме моли да казвам нищо повече...
Защото утре сутрин пак ще съм със теб...
Ще се затвори раната сърдечна,
за да боли отново... всеки бъден ден...
© Елмира Митева Всички права запазени
Тъй близо те усещам, а си тъй далече!
!!!