1.04.2008 г., 23:26 ч.

Обречена  

  Поезия » Любовна
627 0 7

Денем е, а всичко е потънало във мрак.
Шумно е, а само тишина се чува...
Една сълза отронва се и пада пак,
а ехото отеква и в далечината се изгубва...

Седя сама във мрачно-горзната си стая,
а мисълта ми нейде другаде се извисява...
Ах, как отново искам да мечтая,
но силна болка това ми забранява...

Тя влязла е в сърцето ми нещастно,
души го, къса, тъпче и дере...
Зарад нея то е вече празно
и се моли по-скоро да умре...

И спомени нахлуват безпощадно,
опитват да запълнят дупката във мен,
но болката поглъща ги тя кръвожадно,
а само ти за всичко си виновен...

Нима по-красива, по-добра е тя от мен?
Нима наистина ти не разбра,
че аз живеех ден за ден,
единствено за твоя поглед - пронизващ ме като стрела...

Дори когато жадно те изпивах със очи,
а тя отблъскваше те надалече...
дори тогава ли, за миг дори,
моя поглед не засече?

Защо ли продължава да боли,
да те желая както никой друг...
като надеждата и моите мечти
умряха след като си тръгна ти от тук...

Ех, как исках да бъда щастлива
за първи път в моя живот...
А сега болката ме убива,
а ти за другата на всичко си готов...

Но за нищо аз не съжалявам,
поне научи ме какво е обич...
макар със болка всичко да заплащам,
отново бих предпочела тази орис...

А за себе си единствено желая
след време другиго да срещна,
който ще ме научи отново да мечтая
и ще ми даде обичта си гореща!

© Мими Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво много хубав стих !В него срещам много позната ми история ! (6)
  • мерси много на всички
  • Болката...тя винаги е с нас...
    дори и в любовта.Хубав стих.
    с обич, Мими.
  • Хареса ми!
    Радвай се какво си имала въможност да почувстваш-няма по-сладка болка от любовта!
    Поздрав!
  • Поздрави за хубавия стих
  • Прекрасен стих, а аз сам сигурна, че много скоро ще срещнеш своята истинска любов. Пожелавам ти го от сърце.
  • Всяка болка ни учи на нещо. Тя е опит,който ще ни бъде полезен.
Предложения
: ??:??