7.05.2008 г., 16:42 ч.

Обречена любов 

  Поезия » Любовна
1174 0 6

Защо, когато си обречена, любов,

ти си по-силна и от буря?

Защо, когато си наказана, любов,

омайваш по-силно и от люляк?

 

Защо винаги, когато литваш,

си с криле разперени на птица,

макар да знаеш, че на брега горещ

не ще намериш даже и трошица.

 

Защо очакваш в трепет с топъл дъжд

пролетта да дойде нежна и красива,

като в снежен студ ще те скове

зимата на истината жива.

 

Защо не спираш да крадеш от мен

наивни, топли чувства,

като си готова в цена да ми дадеш

само болка, а на кого е нужна?

© Павлина Каменова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??