18.09.2019 г., 17:01 ч.  

Обречени на самота 

  Поезия » Любовна
567 0 0

Със теб сме два далечни свята
(разделя ни цяла любовна наука),

ти си пролет дъждовна и кратка,

аз съм есен, вещаеща буря.

 

Щом дебрите ти слънцето огрее,

смрачава се при мене хоризонта,

над мен луната нощем кротко свети,

при теб пък става облачно и хладно.

 

На теб приятел верен ти е изгрева

и с него често бели планове кроите.

А аз съм близка сродница на вятъра,

покорни мои поданици са мъглите.

 

Съдба. Далечни сме 

и нишките по път се късат.

Остават ни парченца тишина, 

самотно във скалите да се блъскат.

© Diamonique Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??