17.10.2008 г., 21:08 ч.

Обсебен 

  Поезия » Любовна
675 0 4
 

Силен съм, когато мен пожелаваш.

И толкова слаб, с малко раняваш.

А как не ми отива да бъда такъв!

Извън контрола на кръв и на плът.

 

Какво е... за Бога, кажи ми, какво е?

Как да го махна и бъде пак моето мое.

Ти имаш нещо - силно обсебващо мен.

Имаш нещо различно от нашата тлен.

 

Отвъд лик, отвъд глас, отвъд  тяло.

Сетивата различни улавят го само.

Думи не стигат, пресъхват, немеят.

Какво е...  какво, Господи, има у нея?

 

Не забравям я, не се излекувам.

Миг, мисъл, живот за нея шептят.

Скитник душа към нея пътувам.

И питам се цел ли е

                                  ... или  моят път...

© Калоян Борисов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??