25.02.2012 г., 10:37 ч.  

Обществени полюси 

  Поезия » Гражданска
492 0 1

Докато народът беден тлее,

Бойко с колегите си чалга пее.

Начело на отряд яки "борци",

глутница вълци, нагли крадци,

с кървави пари си построиха дворци.

Тия "бизнесмени", добре облечени,

са на "новия ред" строителите изпечени.

Върху кости капитализма строят,

докато жертвите им към нищото вървят.

Едни са с много пари и имоти,

а други губят своите мечти и животи.

Някои нямат пари за лекарства необходими.

Точно те са най-уязвими.

Често за тях шанс няма,

но за други има премия голяма.

Пенсионер нещастен в кофа рови.

Мутри убиват младежи с отрови.

Сутеньори ограбват на компаньонките труда.

Други хора без парно търпят студа.

Въобще:едни са заможни и царе,

а народът беден мре ли, мре!

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • а народът мре ли, мре!
    този народ заслужава управниците си! избира си ги, търпи си ги...
Предложения
: ??:??