18.10.2022 г., 8:07 ч.  

Общество 

  Поезия » Хумористична, Гражданска, Пародии
212 0 0

 

Бях тръгнал вчера към Ямайка

Да видя свойта болна майка

Когато нещо странно ми се случи

Панталонът ми бе опикан от кучи

 

Излизах тъкмо с куфара и сака

Подтичвах да си хвана влака

Поспрях за миг, да цъкна телефона

И почна да ми топли панталона

 

Защо бе?...С поглед го попитах

И с все сила го изритах 

А то направи три кавака

Та чак ченето му изтрака

 

Тъй ти се пада, друг път да знаеш

По чужди панталони - не пикаеш!

Погледнах кът Ахил от Троя

Да! Май тежко подцених двубоя

 

Гадината се окопити

Излая, и показа си зъбИти

Втурна се напред за мъст

В миг захапа моя пръст

 

Пред погледа на смаяна съседка

Танцувах с него, като мажоретка

Размахвах си го над главата

Успях да изумя тълпата

 

А то стиска и не пуска

Пръстчето ми чак изхруска

Видях и светлината, и тунела

Ангелите ме почерпиха...кафе с канела

 

Отпивайки си мислех, как ли с грация

Да сложа край на тази ситуация

Във устрем да прескоча трапа

Захапах здраво дясната му лапа

 

И чудо ..изквича и пусна

Ей.д.гадината му гнусна

...със скоростта на турбо джет

Изчезна кът държавния бюджет

 

И тъкмо казах...йеей, приключи

Битката, със туй пикливо кучи

Дочух сирени, пет коли

Полиция...екип на Би Ти Ви

 

Така попаднах във пандиза

С ухапан пръст и в нервна криза

Гражданка, дуелът ни видяла

Веднага спешния набрала

 

Чудовище измъчва кучи

Чак, репортажът се получи

Казаха ми, че е тайна

Но бил по рейтинг и Украйна

 

Та бях си тръгнал към Ямайка

Да видя свойта болна майка

Но дните идни ще са жални

Щот, хората са ненормални ;)

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??