4.11.2020 г., 11:25 ч.  

Оцеляване 

  Поезия » Друга
169 0 0

 

Напразно ме моделирате по ваш вкус,

аз мразя да съм захаросана и гладка,

да танцувам с живота покорно фалшив блус,

и да изричам угодни хвалебствия за лъжата.

Не съм от тези дето си ближат раните,

безропотно свити на кълбо в ъгъла,

и до гроб са верни на "богоизбраните",

подарили им безплатен билет за пъкъла.

Благодарна съм на таралежовата си кожа,

с нея оцелявам през огън и вода

с нея побеждавам клопките на ножа,

от нейните бодли са белите ми крила,

с тях летя високо и никак не ме е страх,

от черните клевети на злобния ви глас,

знам името ми в бъднините светло ще блести,

с песенни криле нетленни Бог щедро ме дари.

 

 

© Кръстина Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??