12.01.2008 г., 14:34 ч.

Очакване 

  Поезия » Любовна
702 0 4

              "ОЧАКВАНЕ"

        ----------------------------

 

Настъпва утро,

с тихи стъпки тръгва си нощта,

а небето сякаш се пропуква от лъчите светлина.

 

И всичко става приказно красиво,

светът около нас изпълва се с живот и топлина,

а пъпчицата малка бавно и свенливо се разпуква,

превръщайки се в цвят прекрасен, покрит от утринна роса,

роден от любовта на вятъра и нежните листа

и от целувката на капките дъждовни с топлата земя.

 

Настъпва ден,

до мен притихнала все още спиш,

не мога да откъсна поглед, от красотата твоя запленен,

лежа притихнал, чакайки момента,

в който като онзи цвят прекрасен вън ще разцъфтиш.

 

И ето, бавно се събуждаш,

с коси, сияещи от блясъка на слънчеви лъчи,

погледнах те и там, дълбоко в твоите очи,

видях аз всички мои хубави мечти.

 

Жадувам те при всеки удар на сърцето,

желая те тъй, както никой друг не го е правил досега,

за мене ти си всичко, необятна си като морето

и всеки път откривам в тебе нови чудеса.

 

Настъпва вечер,

далеч на хоризонта избледнява светлината на деня,

а небето бавно се покрива със воала на нощта.

 

На масата свещта догаря с кадифена мекота,

лежим в прегръдка слели нашите тела,

целувам нежно твойте устни и с думите на любовта

и душата, и сърцето свое, обричам аз на теб във вечността.

© Венцислав Димов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много красиво ! Нежно, любящо , прекрасно!!!
    Сърцето ти е пълно с нежност ! Дано ти се случи !!!
  • красиво, копнежно и много обичащо!
    прекрасни са стиховете ти.
    с обич, Венцислав.
  • Да ти кажа честно,самият аз не знам дали я познавам,но ще бъда щастлив ако това ми се случи :-о
  • "Жадувам те при всеки удар на сърцето,
    желая те тъй, както никой друг не го е правил досега,
    за мене ти си всичко, необятна си като морето
    и всеки път откривам в тебе нови чудеса."
    Такъв си те познавам приятелю - искрен и чувствен.
    П.С. А познавам ли я? Поздрави

Предложения
: ??:??