7.12.2013 г., 19:13 ч.  

Очакване 

  Поезия » За деца
404 0 0

         Очакване

 

Свири вятърът в гората.

Кой наднича зад елхата?

Май е Зайко -

скрит под белия калпак,

дядо Коледа със шейната

в мрака чака -

да не го подмине пак,

че е слушкал много мама -

очаква играчка голяма.

Добрина да покаже Лисана

с опашка размита снега

да прави партина.

Вълчо с вой огласи

гората в нощта -

събра всички

мецани, сърнички...

Дъх притаиха -

да чуят в далечината

звънчетата на елените.

Пристига дядо Коледа с торбата,

и... всеки послушно

подаръка си зачака.

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??