27.03.2014 г., 8:16 ч.

Очакване 

  Поезия » Друга
444 0 7

 

очаквам те

да прелетиш край моя кръгозор

какво очакване

направо си е неизбежно

сънливият баир събужда се със зор

и впива жадни устни в минувачите небрежно

 

пейзаж

излязъл изпод четката на пролетта

наднича в песента на днешните желания

в градината цъфти и прецъфтява утринта

ухае на кафе

обречено да е мечтание

 

очаквам те

да се усмихнеш  на света

разрошен в светло-синьото си детство

сплетеш ли плитките на палавата му глава

днес в невъзможното

ще спре поне едно вълшебство


* на Деси

© Лина - Светлана Караколева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??