Mar 27, 2014, 8:16 AM

Очакване 

  Poetry » Other
442 0 7

 

очаквам те

да прелетиш край моя кръгозор

какво очакване

направо си е неизбежно

сънливият баир събужда се със зор

и впива жадни устни в минувачите небрежно

 

пейзаж

излязъл изпод четката на пролетта

наднича в песента на днешните желания

в градината цъфти и прецъфтява утринта

ухае на кафе

обречено да е мечтание

 

очаквам те

да се усмихнеш  на света

разрошен в светло-синьото си детство

сплетеш ли плитките на палавата му глава

днес в невъзможното

ще спре поне едно вълшебство


* на Деси

© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??