29.06.2017 г., 21:13 ч.

Очакване 

  Поезия
868 1 3

Реката на илюзиите гръб опря

в бетонната снага на хоризонта.

Зачака да пристигне любовта

по моста със старинната поанта.

 

Бе ден за светски шум и суета,

и с нови рокли от въздишки,

танцуваха във чашата с леда

звезди със страстите човешки.

 

Те можеха и знаеха какво ли не.

Не искаха изобщо да споделят

и заедно се стапяха във края деня.

По изгрев за да не разделят и владеят.

© Лина - Светлана Караколева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Поглед към звездите - мост към любовта »

10 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??