10.08.2017 г., 19:33 ч.

Очакване 

  Поезия » Любовна
931 1 0

                Очакване

 

Аз дълго, дълго чаках. До зори.

Зареял поглед някъде в безкрая.

Дали ще се завърнеш, аз не зная.

Дали ще дойдеш пак при мене ти?

 

Посрещах утрото самотен и сломен.

Сълзите във очите ми напират

и чувствата ми пристан не намират,

когато тебе няма те до мен!

 

Сега съм сам със своята тъга,

закътана дълбоко във сърцето

и търся твоята следа, където

изчезна и изгуби се в нощта.

 

Ще търся дълго твоите очи.

Ще търся твоите ръце във мрака.

Ще минат дни и нощи, ще те чакам,

щом живот в сърцето ми гори!

 

1980-1982г.

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??