22.03.2023 г., 8:26 ч.

Очакване 

  Поезия » Любовна
314 0 2

   Очакване

 

Да дойдеш на герана за вода,

с цвете алено аз да те посрещна.

Да докоснеш моята изстрадала душа,

да стоплиш моето сърце, да няма тъга.

 

А ти не идваш, все аз теб те чакам,

и все поглеждам тебе да те видя.

Дали ще дойдеш, дали ще те дочакам,

или на друг си и тогава ще му завидя.

 

И ето идваш мила и тъй красива,

с бели менци и кобилица в ръка.

Пременена, красива и малко дива,

усмивката сега грее на твоята уста.

 

Навеждам се и целувам твоята ръка

и отпивам от менците ти изворна вода.

Галя нежно твоята дълга черна коса,

целувам те нежно и те хващам за ръка.

 

 

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??