Очи за себе си
Не съм ясновидец. Ни пророк преуспял.
Не можах по водата да тръгна.
А когато се пробвах, бе пълен провал.
Като камък във блато потъвах.
Аз не станах известен като бизнесмен.
На Атлас нямах силата страшна.
Но опитвах. Парите - страняха от мен.
Двата края ги връзвах глупашки.
Не изпъкнах в живота си с много акъл.
Все се срещаше някой по-умен.
В сравнение с него какво бих могъл,
освен... да му четкам костюма. .
Да премина оттатък въобще не посмях.
Всяка мутра си има сурата.
От куршумите гадни не ме беше страх,
а от пустата правна палата.
Не мислете, че нищо не става от мен.
От бездарие взе да ми писва.
Взех в юмрук химикалка един божи ден
и така, без да искам... прописах.
© Александър Калчев Всички права запазени