10.08.2011 г., 9:55 ч.

Ода на Рогатото 2 

  Поезия » Оди и поеми
657 0 0

Публикувам втори стих посветен на моят добър приятел - Рогатото. Произведението беше написано в тежък за мен момент, когато си мислех за завръщането в София и срещата с него. 

 

Насред планината,

далече от вкъщи,

виждам си в стаята

на пода мръсни гащи.

 

Мириша на пот,

уморен съм.

В легло-ешафод

се въргалям.

 

Разочарован, отчаян, незадоволен, незарадван,

едва съществувам в опит да съм уважен.

Без сън аз сънувам, че съм раздразнен,

от нощен смях и чорап омърсен.

 

Отчаяно чакам момента когато

на кино ще ходя със тебе Рогато.

Ще гледаме филм и ще си говорим.

След филма на въздух във парка ще ходим.

 

Със теб ще избягам от мрачната сянка,

накрая ще спрем на зелена полянка.

Пак ще говорим и дори ще се смеем –

такова завръщане още малко ще чакам.

 

Накрая ето, че се случи,

точно както си го бях представял.

Доволен и спокоен съм вече…

Прекрасен филм и блестящ финал!

 

Carpe diem, Рогато! 

© Калин Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??