Публикувам втори стих посветен на моят добър приятел - Рогатото. Произведението беше написано в тежък за мен момент, когато си мислех за завръщането в София и срещата с него.
Насред планината,
далече от вкъщи,
виждам си в стаята
на пода мръсни гащи.
Мириша на пот,
уморен съм.
В легло-ешафод
се въргалям.
Разочарован, отчаян, незадоволен, незарадван,
едва съществувам в опит да съм уважен.
Без сън аз сънувам, че съм раздразнен,
от нощен смях и чорап омърсен.
Отчаяно чакам момента когато
на кино ще ходя със тебе Рогато.
Ще гледаме филм и ще си говорим.
След филма на въздух във парка ще ходим.
Със теб ще избягам от мрачната сянка,
накрая ще спрем на зелена полянка.
Пак ще говорим и дори ще се смеем –
такова завръщане още малко ще чакам.
Накрая ето, че се случи,
точно както си го бях представял.
Доволен и спокоен съм вече…
Прекрасен филм и блестящ финал!
Carpe diem, Рогато!
© Калин Кръстев All rights reserved.