22.04.2008 г., 0:09 ч.

Ода за Алкохола(Вяра) 

  Поезия » Пародии
4344 0 4

     Ето - аз пия,
     пуша,
     живея
     и момичета любя
     (тъй както умея)
     С жената през чаша
     се гледаме строго
     и боря се с нея
     до колкото мога.

     С жената сме в разпра,
     но ти не разбирай,
     че мразя жената.
     Напротив, напротив!
     Дори да умирам,
     жената с грубите
     ласки цинични
     аз пак ще обичам!
     Аз пак ще обичам!

     Да кажем, сега ми окачат
     въжето
     и питат:
     "Как, искаш ли час да не пиеш?"
     Веднага ще кресна:
     "Свалете,
     свалете!
     По-скоро свалете
     и бутилката ми донесете!"

     За него - Алкохола -
     направил бих всичко.
     Преборил бих мечка
     сам в гората,
     бих се спуснал в бездна дълбока,
     самичък бих търсил
     Ламята жестока.

     Но все пак ще чувствам
     приятния гъдел
     да гледам как
     алкохолът жълтее.
     Все пак ще чувствам
     приятния гъдел,
     че още ще има,
     че още ще пия.

     Но ето, да кажем,
     вий вземате - колко? -
     капчица уиски
     от моята чаша,
     бих ревнал тогава,
     бих ревнал от жажда
     като ранена в сърцето пантера.

     Какво ще остане
     от мене тогава?
     Миг след грабежа
     ще бъда аз трезвен.
     И още по-ясно
     и още по-право -
     миг след грабежа
     ще бъда аз нищо.

     Може би искате
     да я сразите
     моята чаша
     в дните пиянски,
     моята чаша
     и утре ще бъде
     по-пълна, по-люта.

     А как ще щурмувате, моля?
     С бучка лед?
     Не! Неуместно!
     Рестото ми върнете!

     Той е брониран
     здраво в шишето
     и бронебойни патрони
     за него
     няма открити!
     Няма открити!

     
Автори: Драгомир Недев и Петър Попов  (двама съученици)

© Андон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • На кантар съм - и приемам, но и не!
    Обаче... щом е в раздел Пародии и е качено тук,
    значи може да се изкоментира - всеки има различни гледни точки!
    Пък и не всеки ще си признае, че като ученик е писал подобни неща.
    Историята помни и други, Известни пародии!
    А теб те поздравявам за смелостта!
    Ръкавицата е хвърлена!
  • Хаха, посмях се за малко. Между другото, стихотворението се казва Вера, поне в моята книга. И това можеше да е далеч по-успешно. Аз със съученици измислях текстове като "Вкарвам го в тебе, не защото си ти", "Уморени мъда" и други гаври. Ама нашите са по-изпипани от това.
  • Това е интерпретация на стихотворението "Вяра" от Никола Вапцаров. Двама съученици са го писали, това е едно от най-приличните им.
  • В това има нещо.... и аз не знам кое повече ме подразни. Това е целта предполагам - провокацията! Но смятам, че имаш талант, който не трябва да пилееш, за да възпяваш глупости и да се направиш на интересен. Пиши още ! Това не искам да го оценявам. Поздрав!
Предложения
: ??:??