5.07.2021 г., 21:56 ч.

Ода за калинката 

  Поезия » Пародии
384 0 0

Ода за калинката

-Хей, калинке, где така

си запърхала с крилца?

-Ами там, към банкомата,

щото дават днес заплата.

-А какво работиш ти?

Трудно ли е, я кажи!

-До обяд на стол седя,

след обяда пак така.

Уморително е, знай!

Работата няма край!

Щом отида сутринта

почваме с кафе деня.

В десет второто кафе,

ето, че обяд дойде!

След обяда пак така

и минава тъй деня!

После тук, на банкомата

ти превеждат и заплата.

Важно е да си седиш,

да не пречиш, да мълчиш

и до пенсия дори

можеш да изкараш ти!

Има кой и да работи,

има кой и да се поти,

на мен така си ми е гот!

Ще си изкарам цял живот

от стол на стол, и на кафе,

па нека после ми е зле!

03.07.2021 г.

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??