7.01.2020 г., 15:29 ч.

Ода за киселото зеле 

  Поезия » Хумористична
692 0 0

Зимъска щом пуши комина,

към блюдо “зурличка от Грух”

добавя ли рой витамини,

ще вдинат те бойния дух.

 

Та четвърт от зеле нарязвам,

поръсвам с пипера червен.

Вън слънце дори да залязва,

в чинията грейнал е ден.

 

И сърбам си пак саламура -

тя силата ще удвои.

Пищов ако имам, в кобура

той мирен не ще да стои.

 

Не съм с пияндета, заплели

езици, не съм гевезе.

Ти, зеле (Ех, мътни те взели!),

с бульон трезве мене превзе.

© Владимир Костов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??