20.04.2011 г., 22:28 ч.  

Ода за Кюстендил 

  Поезия » Оди и поеми
829 0 2

Небето се е влюбило в тебе, Кюстендил!

От минерални извори човешка радост се излива!

Какво е празник без цветя и хубави жени?!

Изваяна от майстор красота

по плодородната земя с гордост дефилира.

Оставила след себе си

историята древна, славни чудеса,

на светло бъдеще щафетата предава.

С труд и занапред ще е така,

че всеки по делата се познава.

Във въздух чист,

на слънчевата топлина

ще раснат здрави български деца

и ще цъфтят черешови градини.

О, нека песни от душа звучат!

О, нека вият се усмихнати хора!

Такъв народ заслужил е добра съдба,

която честно, с пот на чело,

е градил с години!

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??