Небето се е влюбило в тебе, Кюстендил!
От минерални извори човешка радост се излива!
Какво е празник без цветя и хубави жени?!
Изваяна от майстор красота
по плодородната земя с гордост дефилира.
Оставила след себе си
историята древна, славни чудеса,
на светло бъдеще щафетата предава.
С труд и занапред ще е така,
че всеки по делата се познава.
Във въздух чист,
на слънчевата топлина
ще раснат здрави български деца
и ще цъфтят черешови градини.
О, нека песни от душа звучат!
О, нека вият се усмихнати хора!
Такъв народ заслужил е добра съдба,
която честно, с пот на чело,
е градил с години!
© Иван Иванов All rights reserved.