Уважаеми приятели, представям откъси от новата ми книга "Огледало 9,10,11"
Направление
Да градим прозрачна демокрация -
както престилки при визитация
на медсестри от администрация
Изобретение
Направих такава перка -
за проба поканих Верка...
След месец без перка
покана дойде от Верка...
Вече зная - зад тази иновация
се крият или пробация,
или брачна коагулация!
В чест на 19-я концерт за пиано на Моцарт
С настроение омайва
и с мелодиите смайва!
Тук поток бълбука,
там кукувица кука -
тъй гони зло и скука!
Поклон творение омайно!
И нека да е знайно:
ти си ярко, галантно,
могъщо, елегантно -
толкова изящно, стилно -
за души ни тъй милно!
В чест на увертюрата към операта "Идоменео" на Моцарт
Чувства вулканични,
акордни титанични!
Мелодии тъй пленителни -
очевидно забележителни!
Всичко е увлекателно
и тъй привлекателно!
Идва ярка полифония
каква висша хармония!
Ето творба забележителна -
просто ослепителна!
И е така симфонична
силна, драматична,
навеки е емблематична!
© Теодор Кърчев Всички права запазени