4.06.2009 г., 12:16 ч.  

Огледалото на твоите очи 

  Поезия » Любовна
3267 4 30

Във огледалото на твоите очи
и тази вечер жадно се оглеждам.
Недей да казваш нищо, замълчи!
Не чувстваш ли - нощта трепти от нежност.

Не чувстваш ли как цялата горя
и погледът ти влюбен ме опива?
Със теб съм най-красивата жена,
годините дори да си отиват.

Не казвай нищо, моля те, мълчи!
И само продължавай да ме гледаш.
В омаята на твоите очи
как искам да потъвам като в бездна.

Как искам погледът любим
неспирно, във захлас да ме изпива!
Да грабна този миг неповторим,
така завинаги ще съм красива.

В прозореца ми бледата луна
ревниво зад завесата наднича.
Учудено ме гледа във нощта -
и тя на мене иска да прилича.

Ядосано лицето си отмята,
зад облака се скрива изведнъж.
Не знае - най-красива е жената
в очите на обичащ мъж.

© Мария Вергова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??