Капят златни и червени,
ярки есенни листа.
Вчера багрени, засмени,
днес целуват се в пръстта.
В танц се ронят и се кискат,
лепкави от звезден прах.
В крехки длани ги притискам
и ме топлят в своя смях.
От листата пъстроцветни –
пеперудени крилца.
А от розички кокетни
им създавам и сърца.
Ятото крила разпери,
в полет рой листа блестят.
Сякаш огнени фенери
в млечното небе пламтят.
Поздрави! Успех!