9 nov 2022, 13:41

Огнени фенери 

  Poesía » Para niños
349 0 2

Капят златни и червени,

ярки есенни листа.

Вчера багрени, засмени,

днес целуват се в пръстта.

 

В танц се ронят и се кискат, 

лепкави от звезден прах.

В крехки длани ги притискам

и ме топлят в своя смях.

 

От листата пъстроцветни –

пеперудени крилца.

А от розички кокетни

им създавам и сърца.

 

Ятото крила разпери, 

в полет рой листа блестят.

Сякаш огнени фенери

в млечното небе пламтят.

© Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Хубаво стихче.
    Поздрави! Успех!
  • Много хубав есенен стих! Стоплящ с тези "огнени фенери"!🍁🍂🍃
Propuestas
: ??:??