4.10.2009 г., 18:07 ч.

Огнено дихание 

  Поезия » Любовна
742 0 7

           На Тебе!

 

 

В най-черните ми вечери
изгонваш злите духове
с тамян и здравец.
Против уроки
до леглото ми закичваш
пера от сова, клонки от бял имел,
чемшир и полски мак;
поръсваш ме с омайна теменуга
и дафина…
По мен разпръскваш розови листенца!
Със думи-златни водопади
ме заливаш:
„О-би-чам те!

 О-

      би-

             чам

                      те!”
И с крилете на Кондор
в най-горната земя ме отнасяш.
И става ден,
изпълнен с чудни багри!

Ловецо мой,
на страшните ми сънища,
защо ми е горещо?...

© Латинка-Златна Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??