19.07.2024 г., 8:11 ч.

Огнено слънце 

  Поезия » Друга
66 0 0

Слънце мило пак изгря
огнено -  земята пари,
а небето посивя
тук – там облаче го шари.

 

Виж, увехнаха цветя,
дните огнени пристигат.
Не прави и ти война!
Все пожари си надигат.

 

Слънце, стига! Намали
огнени лъчите твои,
че горят безброй гори
и воюваме с огньове.

 

Тази нашата Земя -
Слънце! Нека е красива!
Топъл да блести денят,
и небето да е синьо!

© Ани Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??