ОГНИВО
На любовта науката епично
поражда сякаш неизвестни много.
Понякога и няколко "Обичам те"
не струват колкото едничко "Сбогом".
Над жертвата или палача често
една присъда с лека длан се дава.
А белезите, скрити вдън сърцето,
надхвърлят в пъти белезите явни.
Какво си дал или пък взел, спокойно
ти можеш във графа да сложиш: скъпи.
Везните на човешкото достойнство
не мерят равно думи и постъпки.
На слънцето под огнената милост
ще съхнеш като прахан за огниво.
Въздишката е само намек хилав,
че чувството погребано е живо...
© Ивайло Терзийски Всички права запазени