20.06.2008 г., 6:31 ч.

Ограби ме 

  Поезия » Любовна
577 0 0
"Пази се да не убиеш надеждата на някое човешко същество."
                                                                                            Оскар Уайлд



Гордееше ли се, предизвиквайки сълзите ми,
желаеше ли ме, от себе си опетнена,
лошо ли бе да рисувам мечтите си,
да бъда от тях окрилена!

Изпи от мене до последно,
горещите надежди,
и по чувства ли се някак леко,
крадейки и скъпите копнежи!

Доволен ли си, че уби едно дете,
неуко още,
погребах го с раздрани ръце,
жена ли прегръщаше нощем?....

Жена ли бях за тебе денем
или макет, по който да работиш,
разплака дяволите в мене,
не са и те толкова лоши!

Сега отиваш си, отправящ се
към нови проекти,
от мен оставяйки разруха,
има ли още да вземаш... защо още си тука?

© Ирена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??