8.09.2016 г., 18:02 ч.

Огради 

  Поезия » Философска
218 0 0

ОГРАДИ

 

Земята е опасана, с бодлива тел…

Посрещат те навсякъде огради.

О, всеки, който кокала в ръце е взел,

от зъбите  не иска да го вади

 

И все го пази той, със пушка при нозе,

за себе си ,за свойта Нифертити..

И съвестта му гузна, хич не го гризе!

Той ни признава, чужди апетити…

 

Издига си оградата с бодлива тел!

Не дава никой, тука да припари

И зад оградата си, той е вече смел…

И граби всичко по рецепти стари!...

 

И ограден от своята бодлива тел,

предпазен е от чуждите „таланти”.

И от амбициите чужди без предел,

от нови Искащи и стари Кранти…

 

 

© Hristo Slavov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??